Meet the doctor.

Καραχάλιος Δημήτριος
Ογκολόγος MD MSc
Ο Ογκολόγος Καραχάλιος Δημήτριος MD, MSc είναι επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όνομα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Επώνυμο:
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Ειδικότητα:
ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ/ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Κινητό:
6939 535354
Email:

dkarachal@gmail.com

contact
info

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

τηλ.: 2310400000
κιν.: 6939 535354
email: dkarachal@gmail.com

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ) και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σε ιδιωτική βάση συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.


Καθ' όλη τη διάρκεια της επιστημονικής του πορείας, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα όπως: ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του γαστρεντερικού συστήματος, ο γυναικολογικός καρκίνος, ο καρκίνος ουροποιητικού συστήματος κ.ά.

 

Έχει συμμετοχή σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων εσωτερικού και εξωτερικού, σε εθελοντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού, καθώς και σε συλλόγους καρκινοπαθών για θέματα πρόληψης - διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στην αξιοπρέπεια των oογκολογικών ασθενών, την ποιότητα ζωής και ψυχοκοινωνικής ογκολογίας, ενώ είναι και μέλος ιατρικών ενώσεων και συλλόγων.

 

Ο Ογκολόγος Καραχάλιος Δημήτριος MDMSc αναφέρει:

 

Στόχος μου και διαρκής καθημερινή μου προσπάθεια είναι να συμπαραστέκομαι στο πλευρό των ασθενών μου και των οικογενειών τους σε όλα τα στάδια της νόσου τους. Η αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς ασθενούς είναι μια απαιτητική, ψυχοφθόρα, συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια από τη διάγνωση του καρκίνου μέχρι την πλήρη ίαση του ασθενούς ή μέχρι το τέλος της ζωής του. Σε όλη αυτή την πορεία βρίσκομαι στο πλευρό των ασθενών μου ώστε με Αξιοπρέπεια και Αισιοδοξία να δίνουμε αυτόν τον αγώνα.


Τα τελευταία χρόνια συντελείται στο χώρο της ογκολογίας και της φαρμακευτικής ερευνάς μια πραγματική επανάσταση. Συνεχώς κυκλοφορούν νέα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα με λιγότερες παρενέργειες όπως ανοσοθεραπεία, στοχευμένες θεραπείες, αντισώματα κτλ., ενώ έχουμε στη διάθεση μας και νέους συνδυασμούς φαρμάκων και πρωτοκόλλων.


Παρόλες όμως τις φαρμακευτικές η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης συνεχίζει να παραμένει ο μοναδικός και καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο. Πολλές είναι οι περιπτώσεις των ασθενών που χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική αρχική αντιμετώπιση ανάτρεψαν τα δυσμενή για αυτούς προγνωστικά στοιχεία.


Οι συνεργάτες μου και εγώ στοχεύουμε στην αποφασιστική αντιμετώπιση, Εξατομικευμένη και Προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή με καρκίνο.

Εκπαίδευση και Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

2002 ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ, (ΒΑΘΜΟΣ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ)

2002 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

2003 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (1ο επιπεδο-βασικο)

2005-2011 ΛΗΨΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

2012 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (2ο επιπεδο-προχωρημενο)

Λοιποί τίτλοι

 • Management Υπηρεσιων Υγειας
 • Δοιηκηση Ανθρωπινου Δυναμικου
 • Διπλωμα ATLS

Πρόσφατες παρουσιάσεις

 1. Head and neck cancer in the elderly: an overview on the treatment modalities. Syrigos KN, Karachalios D, Karapanagiotou EM, Nutting CM, Manolopoulos L, Harrington KJ.Cancer Treat Rev. 2009 May ;35(3):237-45.
 2. Καραχάλιος Δ. «Μεικτή Νόσος Συνδετικού Ιστού», 21ο Συνέδριο Ενόπλεων Δυνάμεων,
 3. Karachalios D. «The View of Physicians in Training: Head and Neck Cancer in the Elderly Paients»,Updates in Lung and Head and Neck Cancers
 4. Καραχάλιος Δ., Λεμονια Π., Καραλλη Α., Χατζάκος Α., Κατιρτζόγλου Ν., Λ.Μανωλόπουλος, ΚΝ Συρίγος «Τοξικότητα του Cetuximab σε ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου που έλαβαν συνδυασμό Ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας». Updates in Lung and Head and Neck Cancers
 5. Καραχάλιος Δ., Κουγιουμτζόγλου Α., Κατιρτζόγλου Ν., Διλανα Κ., Λ.Μανωλόπουλος, ΚΝ Συριγος «Κακόηθες ινώδες ιστιοκύττωμα του λαρυγγα : Παρουσίαση σπάνιου περιστατικου» Updates in Lung and Head and Neck Cancers
 6. «Νεότεροι Βιολογικοί παράγοντες και ανεπιθυμήτες ενέργειες στη στοματική κοιλότητα»,  Updates in Lung and Head and Neck Cancers,  Αλαμαρα Χ. , Καραχάλιος Δ., Μπουρα Π. , Ξυλα Β., ΚΝ Συριγος
 7. Καραχάλιος Δ. «Περιβαλλον και Καρκίνος : Διαχειρηση αποβλήτων», 3ο Συνεδριο Ογκολογιας στην Πρωτο βαθμια Περιθαλψη, Περιβάλλον και Καρκίνος
 8. Καραχάλιος Δ., Τσαγκούλη Σ., Φεβράνογλου Β., Στάμος Β., Τσιμπούκης Σ., Κωνσταντινίδου Ζ., ΚΝ Συριγος «Τοξικότητα του Cetuximab σε συνδυασμό με χημειοθεραπέια σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο κεφαλής και τραχήλου» Updates in Lung and Head and Neck Cancers